Ador pastele. Cred ca as putea manca paste si pizza toata ziua si tot nu m-as satura de ele. Nu imi permit sa fac asta zilnic daca vreau sa intru pe usa normal, dar daca as stii ca nu ma ingras as servi paste dimineata, la pranz si seara.
Ingrediente:
- 400 g paste
- 200 g piept de pui (sau ce alta parte de pui vrei sau alt tip de carne)
- jumatate de borcan de ciuperci (sau 2-3 ciuperci mari proaspete)
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie cu rosii
- 50 g mozzarella
- 50 g Parmezan
- sare si piper
- busuioc uscat (sau proaspat), cimbru si oregano
- 1-2 linguri ulei de masline
Fierbe apa cu sare pentru paste. Cand incepe sa fiarba apa pune pastele si fierbele dupa indicatiile de pe pachet.
Poti sa te ocupi de sos cat fierb pastele.
Spala pieptul de pui si taie-l in cubulete. Incalzeste o tigaie inalta, pune uleiul si rumeneste pieptul de pui. Adauga ciupercile si prajeste-le si pe ele un minut alaturi de pui. Pune rosiile la cutie, usturoiul tocat, sare, piper si condimente, toate dupa gust. Nu pune multa sare ca o sa mai sareze sosul si apa in care au fiert pastele. Lasa sosul sa fiarba pana scade.
Strecoara pastele si pastreaza o ceasca din apa in care au fiert. Pune pastele si apa peste sos, mozzarella si parmezanul si fierbe totul pana se topeste mozzarella.
Serveste fiecare portie presarata cu piper si parmezan din belsug.
Se face super repede, in timp ce fierbi pastele poti face sosul si totul sa fie gata in mai putin de jumatate de ora.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment