Friday, May 29, 2015

Budinca De Spaghete Cu Branza



      Fie ca ii spui "Budinca de spaghete cu branza", fie ca ramai traditionalist si ii spui "Spaghete cu branza", ideea este fix acceasi, este un desert rapid, ce ne aminteste de copilarie si este extraordinar de delicios.


      Ingrediente:

      - 400 g spaghete
      - sare
      - 150 grame branza proaspata de oi putin sarata
      - 150 grame branza veche de oi putin sarata
      - 4-5 linguri cu zahar
      - 2 oua
      - 2 linguri smantana
      - 1 lingura cu varf de unt solid


      Incalzeste cuptorul pentru ca le vom finaliza acolo.

      Spaghetele se fierb dupa indicatiile gasite pe ambalaj, in apa fiarta cu sare. Cand fierbe apa cu sare se pun in oala, apa trebuie sa le acopere, si se fierb cat scrie pe pachet. Dupa ce au fiert se scurg de apa intr-o strecuratoare.

      Intr-o cratita se pune untul si peste el se adauga spaghetele scurse. Amesteca pentru a le imbraca in untul ce se topeste si adauga ambele tipuri de branza, rase pe razatoarea mare sau pur si simplu sfaramate cu furculita. Pune zaharul peste si amesteca sa se incorporeze branza si zaharul cu spaghetele si sa le imbrace pe toate.

      Ar fi de preferat sa nu pui tot zaharul din prima ca poate va fi prea dulce pentru gustul tau. Cel mai bine este sa pui jumatate, lasi 1-2 minute sa se topeasca, gusti si vezi daca le vrei mai dulci. Avand in considerare ca branza este putin sarata (in special cea veche), gustul final al preparatului va fi dulce-sarat, deci nu pune zahar pana le faci dulci ca s-ar putea sa te trezesti cu vreo 2 kile in plus a doua zi.

      Daca le vrei mai dulci decat le-am facut eu, pur si simplu mai pune cate o lingura cu zahar, gusta, si tot asa pana ajungi la gustul pe care il doresti.

      Cand sunt asa cum le vrei, opreste focul.

      Bate ouale, amesteca-le cu smantana si toarna trei sferturi din compozitie peste spaghete, amesteca sa se incorporeze, iar restul de ou cu smantana toarna-l pe deasupra si niveleaza-l. Da totul la cuptor la foc mediu (treapta 4) pana se gateste oul de deasupra.

      Pot fi servite atat calde cat si reci. Sunt absolut delicioase oricum.



      Sfaturi:

      - gusta spaghetele pentru a le potrivi de dulce; nu pune tot zaharul din prima, sau mareste cantitatea recomandata daca nu ti se par suficient de dulci
      - tine minte ca ele sunt gatite, asa ca in cuptor asteptam doar sa se gateasca oul si sa prinda o crusta frumoasa
      - daca le vrei mai usoare poti sa inlocuiesti untul cu ulei sau sa scoti grasimea de tot, si poti in loc de smantana sa pui putin lapte (cam 50 ml)
      - poti folosi orice alt tip de paste daca nu vrei spaghete (macaroane, penne, fusilli ... )
      - amesteca mereu in ele pentru ca se prind FOARTE repede


      Stiu ca sunt putin mai consistente si ca au mai multe calorii gatite cu unt si smantana, dar sunt si mult mai bune asa. Trebuie sa te decizi daca vrei un desert mancat o data si bine, sau mai multe dar mai light.



                                                                                                            Bon Appétit!



No comments:

Post a Comment