Pe cat de bine arata pe atat de usor de facut sunt. O sa dureze mai mult timpul de coacere decat de pregatire.
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 1 iaurt mic
- 70 ml ulei
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 210 g faina
- 1 plic praf de copt
- 30 g ciocolata maruntita (sau pepite mici)
- 200-300 g afine de padure
Porneste cuptorul sa se incalzeasca.
Mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana isi tripleaza volumul si se albesc. Adauga iaurtul, uleiul si esenta de vanilie si mixeaza dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie apoi mixeaza totul bine.
Incorporeaza ciocolata taiata in bucati mici si afinele (spalate si scurse) cu ajutorul unei linguri. Pune forme de briose din hartie in tava de briose, sau unge fiecare forma cu ulei si tapeteaza cu faina, si umple 2/3 din fiecare forma.
Ies 12 briose care se coc la 180ºC pana devin aurii.
Poti sa le servesti asa cum sunt sau pudrate cu zahar sau cu crema.
Sigur iti va lua mai mult sa le coci decat sa le pregatesti, in special dupa ce le faci de cateva ori si inveti reteta pe dinafara. Sunt foarte bune si pufoase iar contrastul cu afinele de padure acrisoare este super.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment