Wednesday, July 29, 2015

Tort Cu Capsuni Si Crema De Branza





     Acest tort este excelent in sezonul fructelor de padure cand combinatia dintre dulcele blatului, gustul acrisor al fructelor si racoarea cremei de branza formeaza prajitura perfecta.


     Ingrediente:

     Blat:

     - 4 albusuri
     - 4 galbenusuri
     - 170 g zahar
     - 230 g faina
     - 1 plic praf de copt
     - 1 plic zahar vanilat
     - 1 pastaie de vanilie

     Crema de Branza:

     - 360 ml frisca lichida indulcita
     - 250 g Mascarpone
     - 250 g branza Quark
     - 1 lingurita esenta de vanilie
     - 80 g zahar pudra

     Sirop:

     - 300 ml apa
     - 2 linguri zahar
     - 1 lingurita esenta de vanilie 

     Decor:

     - 300 g ciocolata neagra (in jur de 50% cacao)
     - 20 ml lapte
     - fructe de padure


     Porneste cuptorul sa se incalzeasca.
 
     Din aceste ingrediente vei obtine un tort mare potrivit pentru o aniversare cu cel putin 10 invitati, asa ca daca vrei ceva mai mic ajusteaza cantitatile. Eu l-am copt in forma de tort cu dimensiunea de 24 de cm.

     Mixeaza galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar si plicul de zahar vanilat pana devin cremoase, se albesc si isi tripleaza volumul. Adauga 3 linguri de apa fiarta in timp ce le mixezi, asa va ajuta la topirea zaharului.

     In alt bol inalt mixeaza albusurile cu restul de zahar pana devin tari ca o bezea. Poti adauga si aici 2 linguri cu apa fiarta pentru a se topi zaharul mai repede.

     Incorporeaza albusurile in galbenusuri cu grija si adauga faina si praful de copt cernute si continutul pastaii de vanilie. Amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele.

     Tapeteaza forma cu hartie de copt, sau unge-o cu ulei si tapeteaza cu faina, si toarna amestecul si coace-l la 180º C pentru aproximativ 25 minute, pana ce obtine o culoare aurie si scobitoarea iese curata cand incerci aluatul. 

     Poti sa te apuci de crema care trebuie sa stea la rece inainte sa fie folosita.

     Mixeaza branza Mascarpone si Quark pana obti o pasta fina. Daca nu gasesti branza Quark nu e o tragedie, foloseste orice alt tip de crema de branza simpla. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si amesteca bine.

     In alt bol mixeaza frisca si adaug-o apoi la crema de branza. Acopera bolul cu folie de plastic si lasa-l la frigider.

     Cand blatul s-a racit pune-l in frigider pentru jumatate de ora, asa nu se va faramita cand il tai. Prepara siropul pe aragaz amestecand in apa pana se topeste tot zaharul. Foloseste siropul cald sau rece, nu fierbinte.

     Pastreaza niste crema pentru marginile tortului.

     Taie tortul in cate felii doresti doar sa ai grija sa nu le faci prea subtiri, cam 3-4 felii sunt suficiente. Foloseste-te de inelul detasabil de la forma de tort pentru a asambla tortul. Pune o felie de blat, pune sirop cu lingura in functie de cat il vrei de insiropat, adauga crema si presara peste crema sferturi de capsuni si zmeura intreaga. Repeta procedeul pana termini de construit tortul. Peste ultima felie de blat pune crema si aranjeaza frumos zmeura si capsuni intregi, asezate una langa alta. Dupa ce ai acoperit tot tortul arunca din loc in loc afine si coacaze negre si rosii.

     Pune tortul in frigider asa cum este si lasa-l macar o ora sa se intareasca crema si sa nu se lase tortul.

     Topeste ciocolata in lapte pe foc mic amestecand continu sa nu se arda ciocolata. Taie fasii de hartie de copt putin mai inalte decat tortul si unge-le in strat gros cu ciocolata topita.

     Scoate tortul si inlatura inelul. Pune crema pe marginea tortului si fixeaza benzile de ciocolata inprejurul lui cu ciocolata spre tort. Stropeste fructele cu gelatina pentru a nu oxida si pune tortul inapoi in frigider pentru a se intari ciocolata, unde va ramane peste noapte.

     A doua zi inlatura hartia cu grija sa nu rupi fasia de ciocolata. Nu te grabi.





     Tortul este gata sa fie servit, si faptul ca a stat peste noapte in frigider va face crema sa para la gust ca inghetata de vanilie. Dureaza ceva timp sa-l prepari pentru ca tot trebuie sa-l pui la frigider, dar este foarte bun. Daca vrei poti sa inlocuiesti ciocolata de pe margine cu orice altceva sau pur si simplu sa il lasi doar cu crema.




                                                                                                                 Bon Appétit!



No comments:

Post a Comment