Cand sunt zile atat de calduroase, chiar caniculare, evit gatitul pe cat posibil pentru ca este si asa destul de cald fara sa mai pornesc si eu aragazul sau cuptorul. Dar tot trebuie sa mancam ceva asa ca salatele sunt alegerea perfecta pentru ceva rapid si racoros, iar daca mai adaugam si o proteina precum tonul este si foarte satioasa.
Ingrediente:
- 1 cutie cu ton
- 1 salata verde potrivita
- 4 frunze de salata iceberg
- 3 castraveti cornichon
- 3 ridichi
- 2 fire ceapa verde
- 2 maini boabe fierte de porumb
- 1 mana de masline kalamata
- 2 oua fierte
- sare, piper
- otet, ulei, zeama de lamaie
Reteta este pentru 4 portii deci alege un bol incapator in care sa poti sa si amesteci ingredientele fara a le arunca din castron.
Spala toate legumele bine si usuca-le, in special frunzele de salata, daca ai un castron pentru uscat salata e perfect. Incearca sa tai salata in fasii de aproximativ un deget grosime, taie rondele castravetii, ridichile si ceapa verde si pune-le pe toate in bol.
Daca porumbul este congelat trebuie fiert inainte si scurs, iar maslinele trebuie taiate rondele (sau cum iti plac) si scurse, apoi adaugate la salata impreuna cu tonul scurs. Eu folosesc ton bucati, e mai usor de scurs si mai gustos.
Adauga sare, piper, ulei, cativa stropi de otet de mere sau balsamic si multa zeama de lamaie, toate dupa gust. Gusta constant salata sa vezi daca ii mai trebuie ceva. Trebuie sa aiba un gust acrut si racoritor. Pune ouale taiate in sferturi si mai adauga si peste ele putina sare, piper si zeama de lamaie.
Sfat:
- poti adauga ce alte verdeturi vrei: rucola, radicchio, andive, spanac proaspat, etc.
- daca ai probleme cu stomacul e indicat sa folosesti otet balsamic sau doar lamaie;
- poti folosi orice alt tip de masline iti place, important e sa obtii un preparat pe gustul tau;
- nu am o cantitate exacta la masline si porumb pentru ca eu pun dupa gustul meu, d'aia e important sa o faci dupa cum iti place tie ca tu o mananci.
Gata salata. Se face foarte repede si este pe cat de gustoasa pe atat de usoara si racoritoare.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment