Ma indoiesc sincer ca exista ceva mai usor de facut decat aceasta reteta de cartofi noi la cuptor. Nu va mai spun si cat sunt de buni si ca merg cu aproape orice si chiar si ca fel de sine statator alaturi de o salata.
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita sare
- marar tocat
Porneste cuptorul sa se incalzeasca bine inainte sa bagi cartofi.
Spala bine cartofii, fara sa ii cureti de coaja, si taie-i in sferturi cum vezi in poza si amesteca-i intr-o tava incapatoare cu ulei si sare si intinde-i in toata tava in asa fel incat sa nu se suprapuna.
Coace-i in cuptor la 230° C pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc. Poti sa ii mai incerci la jumatatea timpului de cand i-ai pus sa vezi daca s-au lipit de tava si sa-i dezlipesti.
Dupa ce ii scoti presara marar tocat peste ei dupa gust.
Sfat:
- poti sa inlocuiesti cartofii noi fie cu cartofi vechi pe care ii cureti de coaja, fie cu cartofi dulci;
- foloseste ce ulei iti place dar asigura-te ca este rezistent la temperaturi inalte;
- 230° inseamna treapta 6-7.
Si asta este tot daca iti vine sa crezi. Necesita foarte putina munca si sunt gata repede, iar gustul e senzational.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment