Ceva mai aproape la gust de o pizza cumparata, sigur nu veti gasi. Mie mi se pare senzationala, si dupa ce o fac acasa, nimeni nu mai vrea sa mai comande pizza :)
Ingrediente:
- 300 g faina pentru pizza cernuta
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita rasa cu zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 175 ml apa calda
Sos de pizza:
- jumatate de cutie cu rosii sau 3 rosii proaspete
- jumatate de lingurita cu zahar
- un praf de sare si piper
- busuioc, oregano
Se cerne faina. Se adauga zaharul, sarea si drojdia si se amesteca cu lingura. Se pune uleiul de masline si apa calda, nu fierbinte ca opareste aluatul si nu mai creste. Nu turnati toata apa. Este de preferat sa folositi cam jumatate din cantitate, sa framantati si apoi vedeti daca mei trebuie. Se poate folosi mixerul, cu paletele pentru aluat - cele spiralate, pentru a forma aluatul, sau se framanta cu mana.
Daca framantati cu mana, mutati coca pe masa pentru a fi mai usor, si framantati pana ce aluatul devine moala si elastic.
Se formeaza o bila din aluatul astfel obtinut, se unge cu putin ulei de masline, sa nu formeze crusta, si se lasa 45 de minute la crescut.
Dupa ce a expirat timpul, se separa aluatul in 2 parti egale, sau mai multe daca vreti sa faceti mai multe blaturi de pizza mai mici, se aduce fiecare sub forma de bila, se unge iar cu putin ulei de masile si se mai lasa la crescut pentru 1 ora.
Dupa aceea se imprastie faina pe masa de lucru si se intinde o foaie din fiecare bila de aluat crescuta. Se pune in tava pe hartie de copt si se inteapa aluatul cu furculita pentru a nu se umfla la cuptor. Se pune sosul pe aluat si apoi se umple pizza cu ce dorim.
Se da la cuptor dupa ce am orant cu ce dorim si se coace pana se topeste cascavalul si blatul este facut. Se incearca cu o scobitoare, daca nu ramane aluat crud pe ea, atunci acesta este facut.
Mod de preparare sos:
Se adauga toate ingredientele in blender si se paseaza. Daca nu folositi blenderul, luati rosii intregi la cutie pe care sa le pasati bine cu furculita, apoi le amestecati cu condimentele.
Pizza cu sunca si bacon:
- sos de pizza
- 2-3 felii de bacon si 2 felii de sunca
- 2-3 ciuperci champignion tocate - fasii de ardei gras
- masline feliate
- o mana de boabe de porumb
- jumatate de ceapa mica taiata felii
- peste toate acestea se presara 100 g cascaval dat pe razatoarea mare
- 4-5 felii subtiri de rosii proaspete
Pizza cu ton:
- sos de pizza
- jumatate de cutie de ton in ulei (scurgeti uleiul in care a stat tonul)
- o mana de boabe de porumb
- masline
- jumatate de ceapa mica taiata felii
- 100 g cascaval ras pe razatoarea mare
Truc:
- ciupercile nu se spala ca vor lasa toata apa pe pizza si blatul nu se va coace; se curata cu cutitul
- puteti sa prajiti putin baconul inainte de a-l pune pe pizza daca doriti
- asigurati-va ca inlaturati orice sursa de lichid ce ar putea incruzi aluatul
- dupa ce spalati porumbul si maslinele, e de preferat sa le tineti pe un prosop de hartie pentru a absorbi apa
- incingeti cuptorul bine inainte;
- mentineti focul puternic pe toata durata coacerii pizzei si verificati prin geam daca s-a facut; de obicei e gata cand cascavalul incepe sa se rumeneasca putin
- intotdeauna a doua pizza se va face mai repede decat prima, deci verificati-o mai des
Cantitatile sunt orientative, puneti cate masline, porumb, ceapa, cascaval, etc, doriti; nu e nimic batut in cuie; ideea e sa va placa, sa o faceti pe gustul Dvs.
Bon Appétit!
No comments:
Post a Comment