Wednesday, May 16, 2012

Prajitura cu Fructe




        Sunt absolut convinsa ca veti indragi aceasta prajitura. Este pufoasa, este usor de facut si are un gust pur si simplu extraordinar. Daca o sa alegeti fructe acrisoare contrastul dintre prajitura si fruct va fi nemaipomenit.


        Ingrediente:

        - 3 oua
        - 100 g zahar tos
        - 1 pahar mic iaurt
        - jumatate de pahar ulei (paharul de la iaurt)
        - 250 g faina cernuta
        - 1 plic praf de copt
        - 1 plic zahar vanilat
        - jumatate de lingurita de esenta de rom si jumatate de lingurita de esenta de vanilie
        - 1 varf de cutit de sare


        Porniti cuptorul sa se incinga cat preparati compozitia.

        Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul tos si plicul de zahar vanilat pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul, uleiul si esentele. Dupa ce s-au amestecat acestea cu restul compozitiei se pune faina cernuta si amestecata in prealabil cu plicul de praf de copt (daca nu aveti praf de copt, inlocuiti cu jumatate de lingurita de bicarbonat alimentar stins cu putin otet sau putina zeama de lamaie). La fel ca si la briose, ca sa nu zboare faina din bol, turnati-o pe toata odata (cu tot cu praful de copt) si incorporati-o putin cu lingura in restul compozitiei inainte de a porni mixerul.

        Tava se tapeteaza cu grasime (margarina, unt sau ulei) si faina sau cu hartie de copt si se toarna compozitia.

        Dupa cum spuneam, la aceasta prajitura merg foarte bine fructele acrisoare ce vor da un contrast perfect cu blatul dulce: prune, caise nu foarte coapte, nectarine tari, visine fara samburi. Puneti fructele si dati la cuptor.

        Prajitura este gata dupa ce se rumeneste si scobitoarea ramane curata cand verificati blatul. Dupa ce se raceste se taie si se pudreaza cu zahar.


       Sfat:

       - eu nu folosesc niciodata cantitatea de zahar recomanata deoarece mi se pare prea dulce; daca sunteti ca mine puteti reduce cantitatea de zahar pana la 100 g - 150 g, plus plicul de zahar vanilat

       - chiar daca vreti sa gustati imediat, lasati prajitura sa se raceasca, pana in punctul in care mai este doar calda, nu fierbinte, si abia apoi portionati, altfel se incruzeste.
 


       Aceasta reteta o am de la o foarte buna prietena care face niste dulciuri incredibil de bune. Sigur o sa va indragostiti de aceasta prajitura ca si mine cand am gustat-o prima data :)


                                                                                                          Bon Appétit! 

No comments:

Post a Comment