Friday, May 25, 2012

Prajitura cu Gem si Crema de Nuca





        O reteta delicioasa, atat de usor de facut si atat de buna. Sunt sigura ca dupa ce veti incerca aceasta reteta va veti indragosti pur si simplu de ea si familia va va cere sa o faceti cat mai des.


        Ingrediente Blat:

        - 300 g faina
        - 100 g zahar
        - 200 g margarina
        - 1 ou
        - 3 linguri smantana
        - 1 plic praf de copt
        - coaja de lamaie (optional)
        - 1-2 linguri pesmet

        Crema:

        - 4 oua + 1 albus (ramas de la blat)
        - 200 g zahar
        - 200 g nuci macinate
        - 4 linguri gem



        Freci margarina cu zaharul spuma, adaugi pe rand galbenusul, smantana, faina si praful de copt in ploaie si coaja rasa de lamaie. Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina (sau in tava tapetata cu hartie de copt), presari pesmetul pe toata suprafata si intinzi gemul peste, apoi pregatesti crema.

       Bati galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugi apoi nucile macinate, albusurile batute spuma si amesteci de sus in jos ca sa nu se lase compozitia, si o intinzi in tava peste gem.

       Dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute si dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca, apoi o tai.


      Sugestie:

      - la crema eu reduc cantitatile la jumatate si renunt la albusul de ou ramas de la blat, deoarece iese prea multa si este foarte dulce

     - cerneti faina inainte sa o adaugati la aluat

     - nu uitati de pesmet care va absorbi surplusul de lichid



     Cum spuneam, este o prajitura usor de facut si care va fi pe placul tuturor copiilor. Aveti totusi grija la cantitatea de zahar din crema deoarece va iesii destul de dulce. Eu va recomand, in caz ca imi ascultati sfatul si reduceti cantitatile la jumatate, sa nu puneti mai mult de 100g zahar la 2 albusuri, si asa este destul de mult.



                                                                                                        Bon Appétit!


No comments:

Post a Comment