Thursday, May 24, 2012

Mancare de Castraveti cu Pui





        Inca din copilarie de cand am gustat pentru prima data aceasta mancare, pur si simplu m-am indragostit de ea. Este extraordinara in special in zilele de iarna cand aveti atat de multi castraveti murati la dispozitie.

        Este delicioasa si usoara, si este perfecta pentru o cina in familie.


        Ingrediente:

        - 600 g castraveti murati
        - 2-3 aripi de pui
        - 1 ceapa mica
        - 1 lingura cu bulion
        - rantas (obtinut din 2 lingurite cu faina amestecate cu 2-3 linguri cu apa)



        Castravetii se dau pe razatoarea mare, cea pentru mere.

        Se pune putin ulei intr-o cratita, cam 2-3 linguri cu ulei de floarea-soarelui, in care se vor pune aripile spalate si taiate in 2 de la incheietura. Se calesc pe ambele parti, dupa care se pune ceapa tocata marunt si se amesteca constant pentru a nu se arde.

        Se adauga castravetii dati pe razatoare si storsi de zeama, si se completeaza cu apa. Apa sa fie cu 1-2 degete peste castraveti.

        Se condimenteaza cu putin piper si cimbru si se lasa sa fiarba. Castravetii vor ramane putin tari, chiar daca vor fierbe; in acest caz, pentru a va da seama cand au fiert, apasati cu degetul sau lingura o fasie de castravete sa simtiti care este duritatea castravetelui, si verificati exact la fel pe parcurs sa vedeti daca s-a mai inmuiat.

        Dupa ce a fiert mancarea, se adauga rantasul amestecat cu bulion, si continuati sa fierbeti pana scade zeama. Aveti grija ca din cauza fainii din rantas, mancarea se poate prinde, deci va trebui sa aveti grija de ea si sa amestecati foarte des spre final.


         Truc:

        - nu puneti sare in mancare fara sa gustati, deoarece castravetii murati sunt deja sarati si riscati sa faceti mancarea mult prea sarata

        - daca nu ati adaugat deloc sare dar totusi este prea sarata, adaugati un cartof intreg, curatat si spalat, pe care il aruncati dupa ce fierbe; acesta o sa absoarba sarea din mancare

        - daca doriti sa folositi alt tip de carne (vita, porc,rata etc), va trebui sa o taiati cubulete cat jumatate de deget (mai putin carnea de rata sau alta pasare) si sa o fierbeti mai mult.

        - aceasta mancare trebuie sa aiba putina zeama, dar nu exagerat; trebuie sa fie ca o ciulama putin mai fluida



        Este o mancare care va placea si copiilor. Sper sa incercati aceasta reteta pe care o facem in familie de foarte mult timp. Eu o am de la mama mea, ea de la mama ei, si tot asa... ati prins ideea :)
      


                                                                                                           Bon Appétit!


No comments:

Post a Comment